Ohlédnutí za ročníkem 2022/2023

23.04.2023 14:37

Ohlédnutí za ročníkem 2022/2023

V první lize mužů obsadilo naše družstvo šesté místo a o dvě místa si oproti loňskému ročníku pohoršilo. Nejlepším hráčem družstva byl Tomáš Maroušek s celkovým průměrem 578,48 (120 HS). Celkově lze sezónu hodnotit pozitivně, vzhledem ke zraněním, které naše hráče provázela. Podařilo se úspěšně adaptovat nové mladé hráče, kteří si řekli o zařazení do sestavy pro příští rok. Co ovšem nemůžeme hodnotit jako úspěch, je výsledek Krajského přeboru II. a to i přesto, že z toho bylo celkově druhé místo. Dlouhodobě se nám nedaří udělat ten finální krok, který by vedl k postupu do vyšší soutěže. Nejlepším hráčem družstva byl Jiří Novotný s průměrem 450,63 (100 HS).

Skvělých výsledků dosáhli naši dorostenci a dorostenky. Začneme první ligou, tam naše družstvo obhajovalo stříbrné medaile z uplynulého ročníku. Vše nasvědčovalo tomu, že se úspěch bude opakovat. Nejprve naši hráči ovládli skupinu C a postoupili do semifinále, které se hrálo v Plzni. Semifinále nebylo žádnou větší komplikací a naše naděje se upínaly na finálový turnaj do Přerova. Tam nám od medaile chybělo 20 kuželek, v klíčovém souboji se bohužel nepovedlo udržet nervy na uzdě, a tak z toho bylo celkové páté místo. I tak je to jistě považováno za velký úspěch. Českoveleničtí se v tomto složení sešli naposledy, družstvo opouští Thea Petrů a David Holý. Další generace mladých kuželkářů má určitě na co navazovat.

To nejlepší naposledy, družstvo dorostu B, ve složení Eliška Rysová, Adéla Dörfelová, Marek Mihala a Victorie Benischková se stalo vítězem Krajského přeboru dorostu. Nejlepší hráčkou družstva byla Victorie Benischková 419,47 (100 HS).