Víkendový kemp mládeže je minulostí

18.07.2021 17:29

Ve dnech 17. – 18. 7. 2021 přivítaly České Velenice celkem 15 mladých talentovaných hráčů a hráček. Myšlenka uspořádat dětské soustředění se zrodila s ohledem na „pandemický“ rok, který byl pro náš sport velice těžký. Kuželky nejsou profesionální sport, takže žádné výjimky s ohledem na pravidelné testování ani očkování neplatily. Naším cílem bylo přivést děti zpět a trošku jim zpestřit přípravu na následující sezónu.

Náš program se skládal z aktivit na kuželně a v tělocvičně. Sraz byl v sobotu ráno a začali jsme prvním seznamovacím startem na 2x20HS. Současně probíhalo skupinové seznámení a povídání o individuálních cílech. Po odehrání celé skupiny následoval přesun do tělocvičny a fyzické testy, které měly za cíl odhalit, jak si na tom každý stojí. Nejvíce bodů získala, resp. získaly v celkovém součtu Leona Havlová (Loko České Velenice) a Nela Koptová (Spartak Trhové Sviny), které nechaly za sebou i všechny chlapce.  Po krátké obědové pauze následovala prezentace, kde jsme postupně probrali pravidla kuželkářského sportu, představili přípravu špičkových hráčů a zároveň seznámili účastníky s tím, jak by měl vypadat zápasový den kuželkáře a jak by se měl každý na svůj start připravovat. Na závěr nás Renča Šimůnková (trenérka a specialistka na fyzickou přípravu v rámci ČKA) informovala, jaká jsou kritéria mládežnické reprezentace.

Sobotní odpoledne patřilo startu na 2x30HS a ukázce posilovacích cviků, kruhovému a mentálnímu tréninku a koordinačnímu cvičení. Závěr programu završil kuželkářský kvíz, který se skládal ze 6 tematických okruhů. Vítězem kvízu se stal Jakub Rada, který získal 13 bodů.

Celý program vyvrcholil v neděli. Po společném ranním výběhu a řádném strečinku následovaly soutěže ve sprintu a tandemu. Během hry pak se všemi účastníky proběhl individuální rozbor u videa, kde měl každý možnost odhalit své chyby a vyslechnout si rady našich trenérů.

Vítězka sprintu: Leona Havlová (TJ Loko České Velenice)

Vítězové tandemu: Jan Pošusta (Sokol Cetoraz) a Marie Myslivcová (KK Loko Tábor)

Jménem kuželkářského oddílu TJ Lokomotiva České Velenice bych ráda poděkovala všem, kteří se podíleli na organizaci a hladkém průběhu celé akce. Od kantýny, přes trenéry až po obsluhu drah fungovalo vše na jedničku.

                                                                                                                              organizátor akce Renáta Babická