Podzimní bilancování

03.01.2023 06:42

Polovina sezóny je za námi a my se společně ohlédneme za výsledky a výkony našich družstev.

 

V první lize mužů si naše družstvo drží solidní pátou příčku se ztrátou pouhých tří bodů na první místo. Soutěž je v tomto roce velmi vyrovnaná, svědčí o tom i fakt, že prozatímní lídr ze Sadské má na svém kontě tři prohry. Naše družstvo provází od začátku soutěže zdravotní komplikace, i přesto dokázalo mnoho těžkých utkání zvládnout. Nejlepším hráčem podzimu, z hlediska odehraných zápasů, byl Tomáš Maroušek s průměrem 588,22 (pozn. Na 120HS).

 

Velenická rezerva, hrající Krajský přebor 2, měla skvěle nakročeno do nové sezóny. Téměř až do konce držela nadějnou první příčku, která zaručuje postup do vyšší soutěže. Nicméně selhání v posledních dvou zápasech znamenalo ztrátu vedení a pád na třetí příčku. Doufejme, že v druhé polovině sezóny naše družstvo naladí lepší formu a splní cíl, který si před touto sezónou stanovila, a to postup do vyšší soutěže. Nejlepším hráčem družstva byl Jiří Novotný s průměrem 452,96 (pozn na 100HS)

 

Dorostenci vstoupili do sezóny jako vícemistři České republiky, s cílem minimálně obhájit finálovou účast a nejlépe ještě vylepšit své umístění. Jejich výkony tomu skutečně odpovídají, podzimem prošli bez jediné ztráty a drží první příčku, a to i přesto, že budou ještě jeden zápas na jaře dohrávat. Nejlepším hráčem družstva a celkově druhým nejlepším v celé soutěži je David Holý s průměrem 565,63 (pozn. Na 120HS).

 

Svého zástupce máme i v Krajském přeboru dorostu. Po pomalém rozjezdu, se naše béčko pomalu posouvá příčkami nahoru. Poslední dvě venkovní výhry zajistily tomuto družstvu 5. příčku se ztrátou dvou bodů na příčku nejvyšší. Výbornou formu potvrzuje Victorie Benischková, která je celkově pátá nejlepší v soutěži s průměrem 414,75 (100HS).

 

Na podzim se tradičně rozjíždějí i turnaje pro kategorie žáků a dorostenců, ve kterém sbíráme poslední roky velké úspěchy. Velké naděje vkládáme především do Českého poháru dorostu, kde najdeme jména, která v loňském ročníku sbírala významné úspěchy.

V Poháru mladých nadějí máme nové velenické talenty, u kterých bereme letošní ročník spíše jako „zástřelný“ a každý úspěch bude velmi milým překvapením.

 

Průběžné pořadí

Český pohár dorostu: (do finále postupuje 16 nejlepších)

Dorostenky:

13. místo Victorie Benischková 68 bodů

37. místo Adéla Dörfelová 24 bodů

43. místo Eliška Rysová 17 bodů

 

Dorostenci:

3. místo David Holý 106 bodů

31. místo David Koželuh 53 bodů

 

Pohár mladých nadějí:

Žáci mladší:

15. místo František Bednář 27 bodů

 

Žáci starší:

24. místo Marek Mihala 18 bodů