Shrnutí sezóny 2021_2022

17.04.2022 22:40

Vicemistři České republiky

Po dlouhých 19 letech se České Velenice opět dočkali medailového úspěchu v dorostenecké kategorii. Tento skvělý tým ve složení Thea Petrů, David Holý a David Koželuh, ušel velmi dlouhou cestu za tímto úspěchem. Tím základním bylo uspět ve skupinové fázi, která startovala na podzim roku 2021 a končila v únoru toho letošního. V té době byla součástí družstva ještě Daniela Matoušková a ze všech deseti zápasů, které absolvovali, pouze jednou zaváhali a skupinu C ovládli s náskokem čtyř bodů. Poté následovalo semifinále v Prušánkách, kde se nehledělo na původní výsledky a hrálo se od nuly. Ve dvoudenním klání se naše družstvo umístilo na prvním místě a suverénně postoupilo do finálového klání. To se uskutečnilo o prvním dubnovém víkendu v Přelouči. Dráhy tentokráte nebyly tak padavé, jako v Prušánkách a o každou kuželky se hodně bojovalo. To, co se nám vyhýbalo po celou dobu soutěží se nám vrátilo v tu nejnevhodnější chvíli, Thea Petrů měla zraněné rameno, ale i přesto nastoupila k oběma startům. Bylo to opravdu finále se vším všudy, po sobotě nám patřila třetí příčka se ziskem šesti bodů a vše bylo otevřené. V neděli postupně nastoupili David Koželuh a Thea Petrů, po odehrání této dvojice jsme byli na nepopulárním čtvrtém místě a vše bylo na našem posledním hráči, který musel nahrát alespoň 560 kuželek, aby naše družstvo bralo bronz. David ovšem v nervy drásajícím závěru předvedl výkon 577 kuželek a posunul své družstvo na stříbrnou pozici.

Toto družstvo ukázalo i ve velmi mladém věku obrovský charakter a bojovnost. Za celý náš oddíl ještě jednou moc gratulujeme k tomuto velkému úspěchu jak hráčům, tak trenérům Miloši Navrkalovi a Petru Koželuhovi a přejeme ještě úspěšnější sezónu 2022/23!

 

Kompletní výsledky našich družstev v sezóně 2021/2022

V první lize mužů obsadilo naše družstvo krásné čtvrté místo a jen podtrhlo úspěšnou sezónu našeho oddílu. Co se týká Krajského přeboru II., tak tam se nepodařilo splnit cíl stanovený před sezónou, a to postup do vyšší soutěže. O tento cíl se naši hráči připravili především těsnými prohrami hned v úvodu sezóny, které se do konce již nepodařilo dohnat, a tak z toho bylo nakonec druhé místo! Naše dorostenecká rezerva po velmi špatném vstupu do soutěže, kdy po půlce okupovala poslední příčku, se na jaře zvedla a ve finále je z toho páté místo.